Kuva: Jalkapallo

Playbook

Harjoitus tekee mestarin!

Fortum Tutor Playbookissa on kymmenen erilaista jalkapalloilijan taitoja kehittävää tehtävää, joissa jokaisessa on kolme eri vaikeustasoa. Lue ensin tehtävän kuvaus Playbookista ja katso siihen liittyvä video.

Tehtävä 1 Ulkosyrjä-Sisäsyrjä -tanssi

Kehitä pallonkäsittelytaitojasi liikuttelemalla palloa edestakaisin molempien jalkojen ulko- ja sisäsyrjillä. Pidä rytmi päällä laskemalla mielessäsi yksi-kaksi-yksi-kaksi. Kiinnitä huomiota myös rentoon peliasentoon ja painon pitämiseen päkiöillä.

Tehtävä 2 Jalkapohja-Nilkkatreeni & “v-kirjain”

Kehitä pallonkäsittelytaitojasi ja opettele nilkan käyttöä. Siitä on hyötyä laukauksissa, pitkissä syötöissä nilkalla ja kuljetuksissa pois ahtaista pelipaikoista.

Tehtävä 3 Jalkapyöräytys rytmikkäästi

Kehitä pallonkäsittelytaitojasi liikuttelemalla palloa puolelta toiselle ulko- ja sisäsyrjällä sekä jalkapohjalla.

Tehtävä 4 Ponnauttelu

Tämä tehtävä kehittää pallonkäsittelytaitojasi ja siinä ponnautellaan eli pomputellaan palloa jalalta toiselle. Voit pomputella palloa nilkoilla, polvilla tai päälläsi.

Tehtävä 5 Yllättävät käännökset

Tämä tehtävä kehittää pallonkuljetustaitojasi sekä reaktiokykyäsi. Siinä kuljetetaan palloa ja tehdään nopea käännös toiseen suuntaan, jokaisella tasolla hieman eri tavalla. Harjoittele tehtävää ahkerasti ja sinulta on vaikeaa saada palloa pois.

Tehtävä 6 Vauhdikkaat harhautukset

Tämä tehtävä kehittää pallonkuljetustaitojasi sekä reaktiokykyäsi. Siinä kuljetetaan palloa ja harjoitellaan harhautusta, jokaisella tasolla hieman eri tavalla. Merkitse tehtävää varten maahan paikka, joka vaatii sinua ajoittamaan harhautuksen.

Tehtävä 7 Kapteeni käskee syöttämään tarkat syötöt

Tämä tehtävä kehittää pallonsyöttämis- taitojasi. Se on tarkoitus tehdä joko pareittain, aikuisen kanssa tai seinää vastaan syöttelemällä palloa eri tavoin edestakaisin. Kehitä syöttämistaitosi viivantarkaksi ja tarjoa hyviä syöttöjä pelikavereillesi.

Tehtävä 8 Kanuunalaukaus

Tämä tehtävä kehittää laukaisutaitojasi. Joka tasolla niitä harjoitellaan eri tavalla. Opettele laukomaan molemmilla jaloilla, niin olet pitelemätön maalitykki.

Tehtävä 9 Ovela käännös yhdellä kosketuksella

Kehitä pallonkosketustaitojasi. Tarvitset pariksi joko aikuisen tai pelikaverisi syöttämään sinulle palloa. Jos käytössäsi on maali, laukaise pallo maaliin aina ensimmäisen kosketuksen jälkeen.

Tehtävä 10 Pallo haltuun – vaikka ilmasta!

Kehitä pallonkosketus- ja haltuunottotaitojasi ilmasta tulevalla pallolla.